Click here to go to the first RED TEAM post in this thread.   Thread: Epic-W playback shows pink on overexposed areas

Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1 Epic-W playback shows pink on overexposed areas 
    Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    14
    hi, I noticed that the highlight is pink when it's at playback mode, even when it is showing RAW, I can still see pink. But everything looks normal when it's recording. I haven't receive my mini mag reader yet so I cannot check it on a computer. Does anyone know what's happening over here? Thank you very much.
    Attached Images
    Reply With Quote  
     

  2. #2  
    Junior Member Even Evensen's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Just by the airport in Oslo
    Posts
    16
    Yo! I got the same thing. As long as its RAW it shouldnt be a problem. Its probably the RED DRAGON color issue...
    " To Valhalla and beyond"

    https://vimeo.com/173977241

    CEO og Moonlanding - a film and TV company, producer and director.
    Oslo airport, Norway
    www.moonlandingsite.no
    Tlf: (+45) 905 54 8 54
    Reply With Quote  
     

  3. #3  
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    239
    I'm having the same problems. Is there a solution to this yet?
    Reply With Quote  
     

  4. #4  
    Member Finn Möller's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    78
    Look for the "tint" maybe the problem is there.
    Are you auto white balanced your cam?
    Reply With Quote  
     

  5. #5  
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    239
    I tried the tint and auto white balance on cards and manual white balance. I changed the colour space, but nothing seems to help.

    The thing is it's only pink on playback. When i record it's normal and when i look at it in premier it's normal.
    Only the playback on camera shows highlights as pink. It kind of looks like it's showing me where im burning the image.


    Reply With Quote  
     

  6. #6  
    Senior Member Shawn P's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    112
    Is this just on playback or actual footage when ingested?
    RED EPIC-W #3508
    Reply With Quote  
     

  7. #7  
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    239
    This is only on playback on camera. When on the computer it play without the pink highlights.

    It's just unsettling looking at this kind of footage on set :)
    Reply With Quote  
     

  8. #8  
    Graeme has stated that it has to do with the way the camera processes live footage, and the "algorithm" to remove that pink highlight is on the recorded file, but not in the live view. Next firmware should add that "algorithm", along with IPP2 (hopefully).
    Reply With Quote  
     

  9. #9  
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    239
    Thank you for the answer Adam. I will keep and eye out for the update.
    Reply With Quote  
     

  10.   This is the last RED TEAM post in this thread.   #10  
    I don't know if it's possible to get it in on playback. With luck though moving to IPP2 will minimize the appearance and as noted, it doesn't effect recorded footage or appear in post, and you'll only see it like this on significant over-exposure.

    Graeme
    www.red.com - 8k Digital Cinema Camera
    Science enables stories. Stories drive science
    IPP2, Image Processing, Colour Science and Demosaic Algorithms
    Reply With Quote  
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts